Pro dobré rady na výstavu Panelový dům a byt

/autor: /

Kdo z nás bydlící v panelovém domě by nechtěl, aby vše fungovalo tak jak má? Abychom měli vkusný a bezproblémově zajištěný byt a dobře zateplený dům s pěknou fasádou a moderním vybavením? Pro užitečné rady jsme si mohli přijít ve dnech 26. – 28.2.2009 na pražské holešovické Výstaviště Incheba Expo Praha do pravého křídla Průmyslového paláce, kde se konal 3. ročník výstavy Panelový dům a byt. Současně se zde odehrával 10. ročník osvědčené výstavy Okna-Dveře-Schody, který dostál svému názvu.
70 firem převážně z ČR, Německa a Rakouska na výstavě představilo materiály, výrobky, technologie a služby spojené s regenerací, rekonstrukcí a financováním bydlení tohoto typu.
Zvýrazněnými tématy byly ploché střechy a výtahy, architektura a provádění panelových fasád, zateplovací a izolační systémy a v neposlední řadě zde byly prezentovány úspěšné realizace.
Potřetí jsme se mohli projít vzorovým bytem 3+1, jehož partnerem byla opět Česká spořitelna. Hodnotné ceny nejen na internetu mohli vyhrát studenti středních a vysokých škol v soutěži Panelový dům 21. století. Účastníkům bylo k dispozici prezenční centrum a poradenské a informační centrum.
Za zmínku stojí Konference Ceeres 09, středoevropská konference o energetické hospodárnosti a obnovitelných zdrojích energie, která zahájila svůj dvoudenní doprovodný program 27.2. a umožnila tak zájemcům získat nové poznatky o nejnovějších trendech v revitalizaci panelových domů, o nových energetickým zákonech , ale také o některých alternativních zdrojích energie pro úsporu financí a zároveň jim umožnila volný vstup na výstavu.
Každá výstava, která nás obohatí potřebnými informacemi, má význam. Předcházející ročníky včetně toho letošního potvrdily, že tato výstava význam má, protože bydlení v panelových domech zcela jistě nekončí. Vždyť v Česku v nich žije většina městské populace.


Kateřina Zelená
Redakce


Zdroj: www.incheba.cz