Produktové novinky na veletrhu Střechy Praha 2017

/autor: /
Termín 19. ročníku veletrhu STŘECHY PRAHA se rychle blíží. Již nyní Vám představujeme některé z produktových novinek, které budou k vidění v rámci souboru veletrhů 9. – 11. 2. 2017 v PVA EXPO PRAHA Letňany.
„Návštěvníci uvidí nabídku střešních materiálů, oken, nosných konstrukcí, izolací, fasádních systémů, solárních systémů, nářadí i strojů v rámci nejvýznamnějšího oborového veletrhu ve střední Evropě,“ uvádí ředitelka veletrhu Jitka Šefránková. Nabídku doplní další vystavovatelé z oblasti úsporného bydlení a světa dřevostaveb v rámci souběžných veletrhů For Pasiv a Cesty dřeva. Prezentovat se tedy bude bezmála 300 společností na hrubé výstavní ploše 12 600 m2.

PRODUKTOVÉ NOVINKY NA VELETRHU 

Společnost BRAMAC střešní systémy představí betonovou střešní tašku CLASSIC PROTECTOR PLUS, která má velmi hladký a atraktivní povrch, jež zvyšuje odolnost krytiny před extrémními vlivy počasí. Novinkou firmy Creaton SEE je pálená střešní taška Futura. Jedná se o velkoformátovou střešní krytinu, která svým provedením splňuje náročné požadavky pro střechy s nízkým sklonem. Dalším zajímavou novinkou je okno do plochých střech DXW s pochozím sklem od společnosti FAKRO CZECH. Okno je ideálním řešením pro střešní terasy, jeho speciální konstrukce se zvýšenou nosností a sklo s protiskluzovým povrchem umožňují bezpečnou chůzi po okně. Firma JUTA na veletrhu představí přírodní lněnou tepelnou izolaci NATURIZOL, která nejen že umí kvalitně tepelně izolovat (lD 0,039 W/m.K) a řešit i akustické souvislosti, ale přestože se jedná o lehkou vatu, má vysokou měrnou tepelnou kapacitu (c 1550 J/kg.K), tj. má schopnost poměrně vysoké tepelné akumulace. Navíc má tu výhodu, že se aplikuje jako běžná vata, a tedy není potřeba z vnitřní a vnější strany tepelné izolace používat cenově náročné bednění (tuhé vrstvy) jako při aplikaci foukaných izolací. Letošní střechařskou novinkou společnosti PREFA Aluminiumprodukte je PREFA střešní panel R.16, hliníková krytina se zárukou 40 let, jež spojuje nadčasový vzhled jednoduchých rovných linií s nejvyššími nároky na kvalitu z hlediska pevnosti a životnosti. TESARIO, výrobní divize společnosti PRVNÍ CHODSKÁ, představí nové dřevěné střešní a stavební konstrukce zhotovené na CNC. Automatické obráběcí centrum Hundegger K2i zajišťuje vysokou přesnost vyráběných prvků, které jsou strojově označeny pro jednodušší montáž na stavbě. Výrobní linka umožňuje zpracovat řezivo až do délky 13m. Největší uplatnění CNC obráběných konstrukcí je v případě klasických vázaných krovů, dřevostaveb, roubenek, garážových stání, pergol i dalších atypických dřevěných staveb. Firma ROTO střešní okna představí střešní okno RotoQ-4 K Plus. Plastová varianta střešních oken řady RotoQ přejímá vynikající tepelně-technické hodnoty a další výhody od předchozí dřevěné varianty. Novou hliníkovou velkoformátovou střešní tašku SATJAM TREND, ALUMAT STUCCO uvidí návštěvníci na stánku společnosti SATJAM. Společnost SFS intec s.r.o. předvede zádržný systém Soter, horizontální bezpečnostní liniový systém, jehož montáž na hotovou krytinu umožňuje využití jak pro novostavby, tak zejména pro renovace střech, a zároveň představí indukční kotvení v ploše střechy – systém Isoweld. Novinkou společnosti UMYJEMTO bude systém pro odstraňování graffiti, který bude poprvé představen veřejnosti právě na veletrhu Střechy Praha 2017. Systém Graffiti Safewipes odstraní graffiti na 1 m2 do 2 minut. 
o1.jpg

Zádržný systém Soter

BOHATÝ DOPROVODNÝ PROGRAM 

Připraven je atraktivní doprovodný program a poradenství zdarma. Proběhne řada konferencí, odborná fóra i praktické ukázky.
Nosným tématem konference Izolace 2017 jsou ploché střechy. Fórum Dřevěné konstrukce střech se zaměří na novou požární normu a prezentovány budou zajímavé dřevěné stavby. Velký prostor je věnován střešní fotovoltaice a energetické soběstačnosti. Přednášky pro širokou veřejnost nabídnou užitečná témata, jako jsou nejčastější chyby ve střešním plášti, ochrana a sanace půdních trámů a krovů, a též se lidé dozvědí aktuální informace k programu Nová zelená úsporám. 

V rámci veletrhu Řemeslo Praha proběhne vyhodnocení historicky největšího projektu na podporu řemeslného podnikání v ČR – ROKu ŘEMESEL 2016 a start projektu ROK VENKOVA 2017. Veletržní nabídku nářadí a vybavení pro profesionály i kutily obohatí také expozice řemeslných cechů, ukázky řemesel a užitečné přednášky pro podnikatele a OSVČ. 

Novinkou je seminář Údržba a čištění střech a fasád vztahující se k novému projektu PURPO PRAHA. Projekt je zaměřen na profesionální údržbu, čištění, renovace a ochranu střech, fasád a dalších povrchů. Renomovaní přednášející představí různé typy povrchů střech z pohledu údržby a čištění, zazní povinnosti majitele nemovitostí a povinnosti zhotovitele, velkým tématem bude údržba v zimním období a také nutné zabezpečení při pohybu po střeše. Část semináře věnovaná fasádám se zaměří na způsoby čištění a údržby fasád rodinných domů, bytových domů, administrativních i ostatních budov, včetně prosklených výplní fasád. Řešit se budou možnosti ochrany proti vandalským sprejovým kresbám, znečištění fasád ptáky a soklů psy. Ke všem povrchům budou na základě praktických zkušeností uvedeny příklady účinného způsobu čištění. 

PORADENSTVÍ ZDARMA 

Užitečné a cenné rady mohou návštěvníci získat v poradenských centrech na veletrhu. K dispozici bude Stavební poradenské centrum s podporou ČKAIT a ČVUT v Praze, Centrum fasád, Centrum pro úspory energií a alternativní zdroje energie. Novinkou bude Centrum profesionální údržby a čištění povrchů. 

STŘECHA ZDARMA 

Návštěvníci se mohou zúčastnit soutěže o střechu na rodinný dům a další ceny. 

ZLEVNĚNÁ VSTUPENKA 

Na webových stránkách veletrhu můžete získat zlevněnou vstupenku ve výši 50 Kč (plná cena 100 Kč) na souběh veletrhů Střechy Praha, Solar Praha, Řemeslo Praha, Purpo Praha, For Pasiv, Cesty dřeva a soutěžní přehlídku stavebních řemesel SUSO 2017 konaných 9. – 11. 2. 2017 v PVA EXPO PRAHA Letňany!