Svět knihy 2005

/autor: /

Výstava Svět knihy 2005 se konala v Průmyslovém paláci na pražském holešovickém výstavišti ve dnech 5. až 8. května 2005. Jednalo se již o 11. mezinárodní knižní veletrh a literární festival, jehož pořadatelem je Svaz českých knihkupců a nakladatelů a spolupořadatelem hlavní město Praha.


Na veletrhu se na ploše přes 3300 m2 představilo v 202 stáncích 627 vystavovatelů z  Čech, Francie, Chorvatska, Izraele, Lotyšska, Německao, Nizozemska, Polska, Portugalska, Rakouska, Rumunska, Ruska, Slovenské republiky, Srí Lanky, Španělska, Tchaj-wanu, Ukrajiny, Valonska – Brusel a Velké Británie.


Kromě všech možných žánrů si zde odborná čtenářská veřejnost přišla na své i v oblasti stavebnictví a stavebních izolací a to především u stánků nakladatelství Sobotáles a vydavatelství JAGA. Obě tyto firmy mají ve svých nabídkách knihy o vodotěsných izolacích, střechách atd. Sobotáles vydává učebnice pro střední odborné školy, jejichž součástí jsou i vodotěsné izolace a střešních pláště, resp. vodotěsné izolace spodní stavby.