Izolace a systémová řešení „ROCKWOOL“ pro bezpečné budovy

/autor: /, , , , , ,

Dalším příspěvkem ve sborníku konference Izolace 2020 byla zpráva o izolacích a systémových řešeních společnosti ROCKWOOL, a.s. pro bezpečné budovy.

Společnost ROCKWOOL, a.s. se sídlem v Bohumíně je součástí dánské skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce izolací z kamenné vlny. Vyrábí a dodává produkty a systémová řešení pro zvýšení energetické účinnosti, požární bezpečnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů už více než 80 let.
První izolace z kamenné vlny byla vyrobena v roce 1937 v dánském městě Hedehusene, která je sídlem skupiny ROCKWOOL. Izolace ROCKWOOL jsou dodávány na více než 100 trzích a výrobní závody najdete ve 39 zemích světa. Jedním z nich je i závod v Bohumíně, který zahájil výrobu izolací z kamenné vlny v roce 1998. Na český trh vstoupila společnost ROCKWOOL o pět let dříve.
Využití izolací z kamenné vlny je opravdu široké. Izolace ROCKWOOL jsou určené pro výstavbu rodinných i bytových domů, komerčních a průmyslových objektů a velkých skladovacích hal. Své uplatnění mají izolace i ve zpracovatelském, automobilovém i námořním průmyslu. Stavební nehořlavé, tepelné a akustické izolace jsou součástí i různých systémových řešení pro izolaci střech, fasád, podlah, stropů, příček i TZB.
Šetrnost k přírodě a bezpečný domov
Mimo širokou využitelnost výrobků a systémových řešení ROCKWOOL jsou izolace navíc šetrné k životnímu prostředí. Dlouhodobě snižují energetickou náročnost budov, přispívají ke snižování emisí škodlivých látek a tím k trvale udržitelnému rozvoji. Izolace z kamenné vlny jsou dlouhodobě stálé, a jelikož jsou vyrobeny z přírodních surovin, jako je čedič a gabro, jsou šetrné k životnímu prostředí. Jejich funkčnost je zaručena po desítky let.
Kamenná vlna je nehořlavá, odolává teplotám až do 1 000 °C, je tedy jedním z nejbezpečnějších izolačních materiálů, který významně zvyšuje požární bezpečnost budov. Díky akustickým vlastnostem přispívá ke zvýšení akustické pohody v budově, pohlcuje i tlumí zvuky. Paropropustná kamenná vlna vytváří zdravé mikroklima v budově a přispívá ke komfortu bydlení.
ROCKWOOL v Bohumíně
Výrobní závod v Bohumíně se stal evropským centrem technických izolací. Vyrábíme zde především technické izolace, jako jsou potrubní pouzdra nebo rohože, které se používají ke snižování tepelných ztrát ve velkých výrobních podnicích a zároveň se využívají v bytové a komerční výstavbě.
Bohumínský závod v dalších investicích do rozšíření výroby dále pokračuje. Díky nové lince na recyklaci výrobního odpadu z kamenné vlny, která je nejmodernější v rámci celé skupiny ROCKWOOL, je 100 % výrobního odpadu z kamenné vlny recyklováno.
Nové produkty, nová řešení
Izolace ROCKWOOL jsou součástí jak významných světových, tak i lokálních referencí, na které se můžeme odkázat při navrhování a řešení nových projektů a staveb. Své odborné a praktické zkušenosti z minulých realizací tak maximálně využíváme pro navrhování a realizaci nových budov, které jsou zárukou komfortního a bezpečného bydlení. Současně vyvíjíme nové produkty a přinášíme systémová řešení pro jednotlivé stavební konstrukce, která usnadní navrhování a realizaci budov s důrazem na požární bezpečnost, akustický a tepelný komfort.

ROCKWOOL, a.s.

Cihelní 769, 735 31 Bohumín, info@rockwool.cz