Konference: Kroky k udržitelnému stavebnictví

/autor: /,
Koference Kroky k udržitelnému stavebnictví

V pátek 12. 4. 2024 se v Kongresovém sále, PVA EXPO Praha, koná konference „Kroky k udržitelnému stavebnictví“. Pořádají ji společně redakce portálů TZB-info, ESTAV.cz a televize estav.tv, zodpovědné firmy a všichni, kterým záleží na tom, kde žijeme. Konference se zaměří na návrhy, materiály a řešení pro udržitelné stavebnictví. Jako bonus budou k vidění příklady recyklovaných a šetrných stavebních materiálů.

Trendem současného stavebnictví je trvale udržitelný rozvoj, důležité jsou použité suroviny se sníženým vlivem na životní prostředí i rizika při likvidaci stavby. Certifikované budovy jsou konkurenční výhodou pro developery a investory, jejich nájem je vyšší a provozní náklady nižší. Na konferenci budou také vystaveny zajímavé recyklované materiály pro interiéry, architekturu a stavebnictví, které přispívají ke zdravému bydlení i k nižší energetické náročnosti budov. Důležité jsou příklady z praxe – konkrétní využití udržitelných, ekologických a šetrných stavebních materiálů a technologií pro novostavby i rekonstrukce. Prezentovány budou návrhy konstrukcí a vhodné materiálové skladby respektující principy trvale udržitelné výstavby.
Konference Kroky k udržitelnému stavebnictví je určena pro projektanty, investory, developery, výrobce stavebních materiálů a technologií, zástupce státní správy povolování staveb a architekty. Přednášet budou odborníci z oblasti práva, certifikace firem, certifikace výrobků, zástupci firem a MMR ČR.
Program konference zahrnuje řadu přednášek a diskusí seřazených do čtyř tematických bloků:

  1. Digitální stavební řízení a BIM modeling
  2. ESG – kritéria, výhody, požadavky a důsledky pro firmy, nefinanční reporting a LCA Life-Cycle Assessment
  3. Certifikace budov v udržitelném stavebnictví
  4. Stavební materiály, výrobky a řešení pro budování udržitelných staveb

Zapojte všechny své smysly a poslechněte si o zajímavých materiálech, vezměte je do ruky, prohlédněte si je, inspirujte se.
Vložné posluchačů je určeno na podporu projektu Ježíšek pro zvířata Českého svazu ochránců přírody.
Součástí je vstup na souběh všech právě probíhajících veletrhů FOR INTERIOR, DESIGN SHAKER a FOR GARDEN 2024, které představují nejrozsáhlejší a nejkomplexnější událost v oblasti bydlení a zahrady v České republice.
Program a registrace ZDE.