Návštěva veletrhu Střechy Praha, 28. – 30.1.2010

/autor: /

V mrazivém dni jsme se vydali na holešovické výstaviště, kde probíhal po 3 dny 12. ročník veletrhu Střechy Praha s podtitulem „vše pro střechu a renovaci střech“. Zvýrazněným tématem tohoto ročníku bylo energeticky úsporné stavění.
Společně s ním pod jednou střechou, respektive v Pravém křídle Průmyslového paláce, se konal 6. ročník specializované výstavy Solar Praha – úzce specializovaná výstava úspory energií, což nalákalo jak vystavovatele, tak návštěvníky. Tato výstava je jedinou specializovanou výstavou v ČR zaměřenou na fotovoltaické systémy. Levé křídlo Průmyslového paláce po požáru slouží, ale zatím není zcela ve formě. Vystavovatelé zde představili především své výrobky jako např. střešní a povlakové krytiny, tepelné izolace, kotevní prvky a střešní doplňky, výrobky pro půdní vestavby aj.. Střední hala Průmyslového paláce nabídla především dvě nepřehlédnutelné expozice firem TONDACH Česká republika, s.r.o. a BRAMAC střešní systémy spol. s r.o. Jejich stánky byly bez přestávky obklopeny všemi těmi, kteří chtěli soutěžit o jejich výrobky. Prezentovaly se zde také projekční kanceláře, banky a spořitelny, cechy a komory. Vzdělání podpořily stánky s odbornou literaturou a odbornými časopisy. Po celé 3 dny bylo možné nahlédnout do dvou přednáškových sálů a poslechnout si zde některou z odborných přednášek. Za všechny přednášející – odborníky z oboru stavebních izolací a stavební fyziky – jmenujme např. prof. Ing. Oláha, Ph.D., doc. Ing. Fajkoše, CSc., doc. Dr. Ing. Svobodu nebo Ing. Novotného. Sobotní program patřil především  „Zelené úsporám“, ale byl doplněn přednáškami o stavbách a rekonstrukcích střech a rekonstrukcí budov s ohledem na výskyt chráněných druhů živočichů. Vystavovatelé mohli přihlásit své výrobky do soutěže o „Zlatou tašku“. Všechny zařazené exponáty byly zajímavé, ale výherce mohl být jen jeden. Vítězem Zlaté tašky se stala firma ROTO stavební elementy s.r.o., která získala ocenění za plastové nízkoenergetické střešní okno ROTO DESIGNO. Dalším oceněním se mohla pyšnit firma VELUX Česká republika s.r.o., dodavatel střešních oken, rolet a žaluzií, která získala u příležitosti zahájení letošního 12. ročníku veletrhu Střechy Praha ocenění za nejpoutavější expozici loňského 11. ročníku tohoto veletrhu. Jednou z novinek letošního ročníku byl např. výrobek firmy JUTA s.r.o., a to vysoce paropropustná kontaktní podstřešní membrána s vysokou chemickou odolností proti chemickým impregnacím dřeva – JUTADACH MONOLITIC. Firma Lindab s.r.o. nabízela velké slevy svých výrobků. Další zajímavostí byly bezpochyby střešní plastové krytiny společnosti EUREKO – REGRA PLAST spol. s r.o., které slibovaly dlouhou životnost.
12. ročník byl ukončen 30.1. v 17 h. Vystavovatelé i návštěvníci se vydají opět na svou pouť, a to již potřinácté, v lednu 2011.
Více informací o 12. ročníku veletrhu Střechy Praha naleznete na www.strechy-praha.cz.


Zdroj: www.strechy-praha.cz
Fotografie: Redakce



Kateřina Zelená
Redakce