Novinka Sopro: rychletvrdnoucí, vysoce výkonná hydroizolační stěrka TDS 823

/autor: /


Rychlý postup stavebních prací i v chladných ročních obdobích


 


Nový výrobek Sopro TDS 823 rozšiřuje skupinu moderních stěrkových hydroizolací pro profesionální použití. Výrobek se vyznačuje především rychlým tvrdnutím, a to i v chladných ročních obdobích.


 


Obecně rozšířený názor, že keramické obklady jsou vodotěsné, je zcela mylný. Absence hydroizolací na vodou velmi zatížených zónách koupelen, ale i na podlahách balkonů a teras, má často nepřehlédnutelné důsledky. Především netěsnými spárami, ale také kolem trubních prostupů a podlahových vpustí, může pronikat voda a vlhkost do podkladních konstrukcí. Pokud nejsou stěny a podlahy proti vlhkosti chráněny, je jen otázka času, kdy se projeví závady. Jedná se především o vápenné výkvěty na povrchu obkladů, ale někdy dochází také k odlupování obkladu nebo dlažby. Nejedná se přitom pouze o plavecké bazény, nýbrž také o domácí koupelny a balkony či lodžie obytných domů, u kterých je provedení hydroizolací zcela nevyhnutelné. Pro tento účel se v současné době používají především cementové hydroizolační stěrky, prováděné v kontaktním souvrství s ostatními materiály podkladu a nášlapné vrstvy.


 


Nový moderní výrobek Sopro TDS 823 byl poprvé představen na stánku Sopro Bauchemie GmbH na stavebním veletrhu BAU München 2009. Jedná se o dvousložkovou, flexibilní, vláknem vyztuženou stěrku pro vodotěsné hydroizolace sprch, koupelen, lázní, plaveckých bazénů, balkonů a teras s následně provedeným obkladem nebo dlažbou. Tato rychlovazná stěrka je již po 2 hodinách od položení poslední vrstvy odolná dešti a po 24 hodinách odolává vodnímu tlaku 3 bary a je schopná překlenout trhliny. Při nižších teplotách nutno počítat s prodloužením těchto časových lhůt, přesto ale umožňuje i v chladných ročních obdobích rychlý postup stavebních prací.


 


Více informací Vám poskytne náš technický servis na telefonu 775590291.