Odešel vzácný člověk..

/autor: /

Odešel vzácný člověk, silná a správně umíněná osobnost.
Dne 16. 11. 2020 odešel ze světa izolací vážený pan Herbert Absolon. Pán, který uměl.
Měl jsem tu čest se s Herbertem potkávat, měl jsem tu čest se od něho přiučit a vždy budu vděčně vzpomínat na společný čas a společné zážitky.

Oba jsme se potkali již ve Stavebních izolacích, on jako zkušený izolatér, já jako absolutní novic a naivka. Nikdy na tato setkání nezapomenu, protože mě poučila o důležitostech znalostí, zkušeností a dovedností, které umí získat a dát pouze někdo. Byly mi dány a jsem a budu za to vždy vděčen.

V následujícím životě jsme společně realizovali řadu staveb, tedy střechy, spodních staveb a dalších izolací, a to nejen se mnou, ale i s ostatními mými kolegy a vždy na tuto spolupráci budeme vděčně vzpomínat, protože to vždy bylo velmi přínosné a hlavně korektní a rovné. Za mě osobně a za všechny kolegy z oblasti izolací jsem rád, že byl s námi v boji za lepší zítřky v izolacích, ale nejen v nich.

V roce 2018 pan Herbert Absolon obdržel za svojí celoživotní práci Řád Zlatého hořáku, což bylo ocenění a vyjádření jeho postavení v komunitě kolegů a kolegyň, kteří se zabývají izolacemi.

Vzpomínám a vážím si i jeho osobního života, kdy byl věrný svým předsevzetím. Pro mě byl představitelem staré školy, která si zakládala na rodině a dalších tradičních hodnotách, které jsou platné doposud. V současné době jsou tyto hodnoty poněkud rozmělňovány, ale i při jejich dodržování může člověk žít plný a spravedlivý život tak, aby si sám sebe mohl vážit.

Předávání řádu Zlatého hořáku v roce 2018 (zleva Herbert Absolon, Jozef Oláh a Marek Novotný)

Za všechny, kteří vzpomínají – Marek Novotný, Ivan Misar, Jiří Jůn