Opláštění hal sendvičovými panely – ideální izolace pro všechny průmyslové stavby

/autor: /,
Sendvičové panely jsou v současné době hitem pro opláštění průmyslových budov, jejich zateplení a rekonstrukci. Výborné tepelně-izolační vlastnosti opláštění zajistí maximální energetickou úsporu při provozu v hale. 
o1.jpg
Izolace sendvičovými panely pro opláštění je vhodná především pro výrobní haly a sklady, prodejny, administrativní budovy, všechny typy sportovních hal včetně tenisových hal, zimních stadionů či tělocvičen, dále se využívá v potravinářském průmyslu pro ULO sklady, chladírenské a mrazírenské haly a v neposlední řadě pro exkluzivní autosalony. 
Tepelné vlastnosti montované haly 
Na trhu průmyslových staveb představují sendvičové panely pro opláštění montovaných hal nejlepší volbu ze všech dostupných izolačních materiálů. Výborných hodnot sendvičové panely dosahují díky unikátnímu systému vnější parozábrany a vnitřního polyuretanového jádra s uzavřenými buňkami. 
Opláštění zajistí příjemnou teplotu uvnitř haly v létě i v zimě. Standardně se na montované haly dodává opláštění v tloušťce 100 mm na stěny i střechu. Do administrativních hal či kanceláří se doporučují sendvičové panely v tloušťce 120 mm, které zajistí příjemnou pokojovou teplotu do pracovního prostředí a minimální náklady na vytápění prostor či jejich klimatizaci. 
o2.jpg
Společnost UNIHAL dodává montované zateplené haly všech typů po celé České i Slovenské republice. Má vlastní výrobu i montáž a tím si nejlépe hlídá kvalitu v procesech svařování i montáže hal. Haly oplášťuje nejkvalitnějšími sendvičovými panely české výroby, které mají nadprůměrné tepelněizolační a protipožární vlastnosti, opláštění má dlouhou životnost, je stálobarevné a trvanlivé. Navíc jsou sendvičové panely vhodné pro opláštění budov v potravinářství díky snadné údržbě, bílým vnitřním povrchům, nezadržují vlhkost a zamezují růstu plísní a množení bakterií. 
Složení izolačních sendvičových panelů 
Stěnové i střešní izolační panely se skládají z jádra z tuhého polyuretanu a vnějších krycích plechů. Jádro díky uzavřené buněčné struktuře má velmi nízkou vodivost, díky tomu je zajištěna vysoká energetická úspora haly. Panely jsou stále více oblíbené právě díky této vlastnosti v kombinaci s vysokou pevností materiálu a výbornou schopností spojit se s vnějšími krycími plechy. 
Vnější krycí plechy jsou dodávány v široké škále barev dle vzorníku RAL a různých profilacích. K dispozici je celá řada standardních barev a mnoho barev za příplatek. Barevně lze ocelovou halu různě nakombinovat dle firemních barev investora společně i s okny, vraty. 
o3.jpg
Je možné řešení i více barev – mezi nejoblíbenější barevné kombinace patří stříbrná RAL 9006 a například červená RAL 3000 či modrá RAL 5010. Krycí ocelové plechy se standardně dodávají v tloušťkách 0,5-0,7 mm a vnitřní plechy 0,4-0,6 mm. 
Největší předností opláštění z izolačních panelů kromě výše zmíněných tepelných vlastností je snadná montáž. Díky rychlé a snadné montáži je ocelová hala smontována za několik dnů až týdnů podle komplikovanosti a velikosti haly. 
o4.jpg
Rychlost montáže má zásadní vliv na nízké pořizovací náklady investice oproti průmyslovým stavbám z jiných materiálů.
Fotografie: autor