Osobní pozvánka na konferenci Izolace 2021

/autor: /, , , , , , ,

Vážení přátelé, dámy a pánové,

rád bych Vás všechny osobně pozval na konferenční webinář
Izolace 2021.

Vzdorujeme nepříznivé situaci, která nám neumožňuje uspořádat tradiční konferenci. Proto využíváme aspoň to, co nám současný stav umožňuje. Bonusem nového formátu je nelimitované množství posluchačů, takže budu velmi rád, když se Vás zúčastní co nejvíc. Ocením Vaši ochotu se potkat jiným způsobem a opět načerpat zajímavé informace.

Například mi už kamarád inzeroval, že v den semináře si otevřou v kanceláři „bečku“ a budou poslouchat moudra. Toto je správný postup. Ještě upřesnění, je to Moravák…

Omlouváme se, ale nemáme možnost Vás pozvat a osobně pozdravit v rámci klasického formátu konference se setkáními face to face. Ale doufám, že formát, který jsme zvolili, bude také zajímavý a prospěšný. Minimálně v tom, že v něm najdeme nové možnosti komunikace. Postavíme se neveselé zdravotní situaci a užijeme si příjemný den s novými informacemi.

Každá etapa života je jiná, teď jsme ve světě digitálním. Nezbývá nám než to akceptovat a naučit se využívat technické možnosti. Velkou část mých aktivit tvoří výuka a šíření informací (resp. vzdělání) v mé specializaci, tedy izolacích. A zde se setkávám s velkým problémem v šíření informací v kyberprostoru. Spíše se jedná o šíření dezinformací. Na internetu se vyskytuje spousta technických nesmyslů, které jsou navíc neustále kopírovány a opakovány. Moji studenti říkávají: „… ale já jsem si to vygooglil …“. Po téhle větě v duši šílím, protože si „vygooglili“ nesmysl a bezmyšlenkovitě jej použili. Věřili byste, že v jednom jednoduchém „vygoogleném“ detailu jsme našli dokonce 17 významných vad?
Proto bude letošní webinář o důležitosti konstrukčního detailu. Všichni přednášející potvrdili, že detail je tím nejvýznamnějším, na co je potřeba se soustředit. Že během realizace izolačních systémů vznikají největší vady a chyby právě v detailech. Plně to platí i pro ploché střechy.
Druhá část příspěvků bude snad ještě důležitější. Požádal jsem přednášející, aby (je-li to součástí jejich standardní práce) představili zacházení s technickými informacemi. Tzn., aby představili zdroje, kde se nesetkáme s chybami. Kde najdeme ověřené konstrukční detaily, které jsou funkční a garantují životnost.

Takže příspěvky na konferenci budou složené ze dvou částí – technické zajímavosti, zejména v oblasti detailů (pokud možno aktuální) a druhá část bude o technických informacích a pohledu na a ně.
V rámci A.W.A.L. s.r.o. se snažíme informace šířit. Již před mnoha lety jsme začali budovat informační stránku www.izolace.cz , která je naší vlajkovou lodí, co se týče technických informací. V oblasti izolací a všeho k nim přidruženého má tento kanál dominantní postavení. Jeho obsah se dělí na dvě části:

Technická řešení izolací – IZOLACE.cz 
Zde jsou soustředěny technické podklady výrobců izolací a izolačních systémů, případně konstrukčních prvků, určených pro izolační systémy. Trvale sem umísťujeme všechny dostupné informace o izolacích, které projdou naší kontrolou. Tím eliminujeme nejhrubší nedostatky a neuveřejňujeme informace, které jsou mylné a zavádějící. Chybička se samozřejmě může tu a tam vloudit, ale i ty se nám snad podaří za Vaší laskavé pomoci eliminovat.

Výuka – IZOLACE.cz 
Zde jsou soustředěny texty pro výuku, dominantně stavebních izolací a izolačních systémů. Zhruba odpovídají struktuře výuky na FA ČVUT, protože páteří jsou moje přednášky z oblasti izolací, a to pro všechny předměty, které v rámci svých pedagogických povinností a radostí řeším. Tj. navrhování izolačních systémů, ale též jejich vady a poruchy (tzv. stavební patologie).

V rámci celé činnosti firmy A.W.A.L. s.r.o. klademe velký důraz na vzdělávání a šíření informací. To je také hlavním důvodem, proč se snažíme za každou cenu uspořádat konferenci aspoň formou webináře. Doufáme, že to odborná veřejnost ocení a připojí se k nám on-line již 4. 2. 2021. Vezměte si k tomu, po příkladu kamaráda Moraváka, „bečku“ nebo cokoliv jiného příjemného a buďte s námi.

Současně touto cestou děkuji všem přednášejícím, kteří nás v naší snaze svou účastí podpořili. Moc si toho vážíme.

Těším se na setkání s Vámi při „premiéře“ nového formátu konference. Zachovejte nám prosím přízeň.

Marek Novotný a celý tým pořádající společnosti A.W.A.L. s.r.o.
A.W.A.L. s.r.o.