Osobnost střechařského oboru

/autor: /
Ocenění Osobnost střechařského oboru, které pořadatel veletrhu Střechy Praha uděluje od roku 2014 (nyní tedy po páté), získala Ing. Alena Georgiadisová. Ocenění se předávalo na slavnostním galavečeru.

osobnoststrecharskehooboru-predavani-oceneni.
Paní Alena zasvětila svůj profesní život popularizaci střechařského řemesla. Je šéfredaktorkou odborného časopisu Střechy-Fasády-Izolace, který vychází v ČR a SR již od roku 1994. Připravuje poutavé reportáže o pokrývačském, tesařském i klempířském řemesle, jezdí po celé republice a z pohledu stavebního odborníka vyhledává zajímavá díla a hovoří s jejich zhotoviteli na místě, pořizuje fotodokumentaci a připravuje zajímavé články do časopisu. Paní Alena byla a je členkou odborných porot různých soutěží v oboru a stála i u zrodu Memoriálu Jiřího Krmáška o nejlepší klempířské dílo a Memoriálu Antonína Fajkoše o nejlepší studentskou práci na téma střechy. Vítězové Memoriálu jsou každoročně vyhlašováni a oceňováni právě v průběhu veletrhu Střechy Praha. Paní Alena je jednou z těch osobností, která střechám a děním kolem nich věnuje velkou část svého profesního života, ale i života soukromého.  

strechy20-osobnost.jpg

Zdroj: Střechy Praha s.r.o.


Dodatek redakce Izolace:

Rádi bychom se v redakci přidali s blahopřáním paní inženýrce Aleně Georgiadisové. Toto ocenění nás velmi potěšilo, protože náleží ženě, pro kterou je práce koníčkem a která je kromě obrovských zkušeností odborníka a krásného písemného projevu také velmi milým člověkem.