Podzim přišel s For Archem

/autor: /

Letošní 22. mezinárodní veletrh nízkoenergetického stavění se uskutečnil ve dnech 21.-25.9.2011 v Pražském veletržním areálu Letňany. Proč bylo zajímavé navštívit tento veletrh? Účastníci zde nalezli průřez všemi oblastmi stavebnictví (financování a realizace staveb, stavební řemesla a technologie, stavební materiály a výrobky, stavební stroje, stavební konstrukce, vybavení staveb a další). Zastoupení investorů, developerů, výrobců, dodavatelů, řemeslníků a dalších z oborů souvisejících se stavebnictvím.
Tento veletrh nabídl jedinečnou možnost prezentovat novinky a trendy tohoto neustále rozvíjejícího se oboru stavebnictví. Doprovodným programem byla stejně jako vloni přehlídka řemesel, kde  mladí truhláři a zedníci představili kolemjdoucím svůj učební obor. Bylo opravdu na co koukat a je velmi dobře, že řemeslo neustále žije. Dalšími doprovodnými akcemi se stal 3. ročník konference „Křižovatky architektury“, seminář „Obnovitelné zdroje energie“ nebo např. 6. ročník konference „Dřevěné stavení“. Další posilou byl odborný workshop „Nové materiály a technologie pro nízkoenergetické a pasivní domy“, který byl zaměřen na novinky v oblasti materiálů a technologií pro nízkoenergetickou výstavbu. V neposlední řadě byla součástí veletrhu soutěž „Young Architect Award 2011“, jejímž posláním je pomoc studentům a mladým architektům do 33 let při hledání zaměstnání na současné architektonické scéně. Letošní téma na sebe vzalo podobu veřejného prostoru sídel – centrum a okraje a město a voda.
22. ročník Vám dal jistě vybrat si ze široké nabídky služeb poskytovaných na veletrhu a přiláká Vás na další ročník v roce 2012.


Více informací vč. závěrečné zprávy najdete na www.forarch.cz


Text a foto:


Kateřina Zelená