Pozvánka na konferenci Izolace 2016

/autor: /
Obvodové pláště a stavení fyzika jsou témata připravované konference Izolace 2016. Fasády a obálkové konstrukce obecně jsou konstrukce, které kromě toho, že musí hezky vypadat, musí splňovat řadu dalších kritérií, aby stavby jako celek fungovala a provoz domu byl ekonomický. Jde zároveň o část stavby, kde se vyskytují poruchy, které pak zhoršují možnosti jejího užívání a současně jsou problémem i z hlediska životnosti a zvýšených provozních nákladů.

Těmito tématy se budou zabývat přední odborníci a specialisté z Čech a Slovenska. Bude přednášet prof. J. Oláh z Bratislavy, doc. Z. Svoboda, Ing. M. Pokrivčák – Knaufinsulation, Ing. J. Štok – SFS, Ing. P. Matoušek – Rockwool, Dr. Ing. L. Červenka – Thremo+ a řada dalších.

Jedním z témat této konference bude i implantace BIM do oblasti stavebních izolací a stavební fyziky – tato moderní technologie umožňuje využít 3D zobrazení v oblasti kolizí a koordinací, které ve standardním 2D projektování prakticky nezjistitelné a komplikují při provádění život všem zúčastněným.

Kromě standardních technických problémů bychom rádi znovu využili kooperaci s advokátní kanceláří AK Diršmídová. Právní povědomí je velmi důležité, protože jsem neustále svědky dohadů a dokonce soudních sporů v oblasti stavebnictví. Bohužel, tato problematika je velmi důležitá a nejde ji ignorovat. Při řešení složitých problémů, znaleckých posudků, resp. různých vad a poruch ve stavebnictví je pohled právníka mnohdy rozhodující a to bude též náplní příspěvku této advokátní kanceláře, která se již léta specializuje na stavebnictví.

Výše zmiňovaná témata jsou jen částečným výsekem z celého programu, který bude sice náročný ale, věříme, že bude pro účastníky zajímavý. Domníváme se, že opět budou prezentována témata, kde si každý najde to, co ho zajímá a v mnohých případech i trápí.

Jsme přesvědčeni, že konference Izolace 2016 poskytne technické, ale i další související informace v oblasti obálkových konstrukcí a jejich nezastupitelnou úlohou pří ochraně staveb před okolními vlivy a to zejména z hlediska stavební fyziky. Rádi bychom upozornili na problémy a v jednotlivých příspěvcích naznačili jejich eliminaci, řešení nebo alespoň možnost sanace. Věříme, že konference poskytne setkání všech, kteří se problematikou obálkových profesně zabývají, tak těch, které tato problematika trápí z hlediska užívání.

Bližší informace Vám průběžně budeme poskytovat na odborném portálu www.izolace.cz (zde), který je tradičně hlavním mediálním partnerem konference a kde již během měsíce listopadu uveřejníme konečnou verzi celého programu.

Těšíme se s Vámi na setkání 21. ledna 2016 v areálu PVA EXPO v Letňanech.

Ing. Marek Novotný, PhD., odborný garant konference
Ing. Marcel Pelech, ředitel A.W.A.L. s.r.o. – pořadatel konference