Přirozeně lepší pocit – Knauf Insulation uvádí na český trh vlastní minerální izolaci nové generace

/autor: /

Praha, 2. července 2009


Společnost Knauf Insulation, jeden z předních a nejrychleji rostoucích světových výrobců izolačních materiálů, uvádí na trh zcela novou řadu vlastní generace izolačních produktů z minerální vlny.  Ta je vyrobena s pomocí nové revoluční technologie ECOSE® Technology. Nová přírodní izolace se výrazně liší od tradičních izolačních materiálů – při její výrobě se namísto ropného základu používá patentované přírodní pojivo z rychle se obnovujících organických látek bez obsahu formaldehydu.


Nová generace minerální izolace s technologií ECOSE® Technology je díky použití přírodního pojiva výrazným krokem směrem k trvale udržitelnému stavebnictví, neboť se vyrábí bez použití formaldehydu a fenolu. Ve srovnání s tradiční minerální izolační vlnou, naše produkty nejenže zlepšují vnitřní kvalitu vzduchu, ale také přispívají k celkové udržitelnosti budov. Z pohledu koncového zákazníka, který upřednostňuje ekologické bydlení, je minerální izolace s ECOSE® Technology tou nejlepší variantou.


Co je ECOSE ® Technology?
ECOSE® Technology je zcela nová technologie přírodního pojiva bez obsahu formaldehydu, fenolů a akrylátů. Při její výrobě se namísto ropného základu používají rychle se obnovující látky. Díky nižší energetické náročnosti při výrobě pojiva je technologie šetrnější k životnímu prostředí. Je také chráněna několika celosvětovými patenty.


Jaké výhody má minerální izolační vlna s ECOSE® Technology?
S minerální izolační vlnou s ECOSE® Technology se skvěle manipuluje – produkty jsou měkčí, méně prašné, bez zápachu a snadno se řežou.
Minerální izolace s novou ECOSE® Technology se vyznačuje vysokým stupněm ekologické udržitelnosti, jakého dosud nebylo dosaženo. Ve srovnání s tradiční izolační vlnou přispívá použití produktu ke kvalitnějšímu vnitřnímu prostředí budov. Navíc má všechny výhody, na které jste zvyklí u tradiční minerální vlny. Minerální izolace s ECOSE® Technology zachovává stávající vynikající mechanické vlastnosti – vysokou izolační a akustickou schopnost, paropropustnost a ohnivzdornost.


Přecházíme ze „žluté“ na „hnědou“
Produkty z minerální vlny mají díky technologii ECOSE® Technology i zcela nový vzhled. Pojivo dodává izolační vlně výraznou, přirozeně hnědou barvu – produkty neobsahují žádná barviva či bělidla. Přirozeně hnědou barvu ještě zvýrazní náš nový, transparentní obal.


Uvedení nové generace minerální izolační vlny na český trh
Nová generace izolačních produktů ze skelné minerální vlny byla již úspěšně uvedena na severoamerickém trhu a ve Velké Británii a od července ji Knauf Insulation uvádí také v České republice a dalších evropských zemích. Reakci trhu na tuto revoluční novinku okomentovala Jana Nedasová, marketingová ředitelka Knauf Insulation pro východní Evropu, takto: „Reakce byla zatím naprosto úžasná, a to navíc i na trzích, které zaznamenaly pokles ve stavebnictví. Architekti ekologický aspekt velice oceňují a mnoho projektů vysloveně vyžaduje použití izolace s ECOSE® Technology. Po produktech je vysoká poptávka také mezi stavebníky, a to zejména proto, že s novými izolacemi se podstatně lépe a pohodlněji pracuje.“


Vyšší úroveň udržitelnosti
Společnost Knauf Insulation se hlásí k myšlence trvale udržitelného rozvoje a ochrany celosvětového klimatu. Zodpovědnost k životnímu prostředí i aspekt trvalé udržitelnosti se také odrážejí v neustálém zlepšování a snaze posunout hranice technologie ještě dál. Uvedení nové pojivové technologie je naplněním vize společnosti nabízet zákazníkům nové a stále dokonalejší produkty, které budou uspokojovat poptávku po ekologických materiálech. S novou generaci izolací bude možné realizovat i ekologické stavby, které si žádají výlučně obnovitelné materiály.


 S uvedením nové generace minerální vlny s ECOSE® Technology zažívá odvětví výroby izolačních materiálů vůbec největší inovaci ve své historii



 Knauf Insulation
Knauf Insulation je jedním z předních a nejrychleji rostoucích výrobců izolačních materiálů, naším cílem je stát se světovou jedničkou v oblasti energetických úspor budov. Naše podnikatelské aktivity se řídí těmito principy – orientace na zákazníka, podnikavost, otevřenost a zodpovědnost. S více než třicetiletou odbornou zkušeností v oblasti úspor energie se soustředíme na poskytování komplexního řešení pro obytné i neobytné budovy a průmyslové zákazníky. Naším cílem je poskytovat takové stavební materiály,které budou přispívat k udržitelnosti staveb. Uvedením naší nové minerální vlny s ECOSE® Technology tento cíl naplňujeme. 


Společnost Knauf Insulation působí ve více než 50 zemích světa, má 30 výrobních závodů a téměř 5000 zaměstnanců po celém světě. Společnost, která je součástí neměcké skupiny Knauf Group pokračuje ve svém silném a stabilním provozním i finančním růstu, přičemž v roce 2008  se její obrat pohyboval kolem 1 miliardy Euro.
více na: www.knaufinsulation.cz, www.caschranitenergii.cz


www.ecose-technology.com, www.knaufinsulation.com