Spojenectví, které funguje

/autor: /

Konference Izolace a veletrh Střechy Praha

Spoustu let pořádala expertní a projektová kancelář A.W.A.L. s.r.o. konference Izolace samostatně. S veletrhem je nepojil ani termín, ani prostory. Byly to akce uznávané, hojně navštěvované i příjemné. Přesto jim něco scházelo…

Snad proto jsme se jako organizátoři v určité době dohodli na propojení konference se specializovaným veletrhem Střechy Praha. Od té doby se konference Izolace stala součástí veletrhu.

Kdysi jsem opravdu hodně obdivoval veletrh Dach und Wand. Nyní máme to štěstí, že máme stejný veletrh, který je navíc ze všech úhlů pohledu velmi úspěšný. Vážím si toho, že jsme partneři, a můžu říci, že spolupráce a synergie obou akcí se všem plně vyplatila. Tehdejší rozhodnutí bylo naprosto správné. Na jednom místě je díky tomu možno dnes návštěvníkům nabídnout pestrou směsici nejrůznějších informací, aby si všichni našli to své a odcházeli spokojeni.

Je nutné na tomto místě připomenout, že část stavebnictví prezentovaná na veletrhu a konferenci, tj. izolace a střechy, patří z hlediska objemu spíš na okraj. Hlavní pozici si drží základní stavební konstrukce, které mají záběr mnohem rozsáhlejší. Jenže, pomineme-li statiku, jde o jedno z nejsložitějších odvětví. Složitost a náročnost tkví v tom, že u izolací, stejně jako u střech,  se každá chyba projeví funkčními, často i vizuálními efekty. A ty se životem nejdou dost dobře dohromady. Když pak vizuálně funkční problém dokonce pokročí až ke statice, mohou vzniknout fatální situace. Dokladem je přiložená fotografie stropu spadlého po masivním a dlouhodobém zatékání.

Ve stavebnictví jsou izolace velmi důležité, o to víc je důležitá spolupráce našich dvou subjektů, která má stejný cíl – přispět ke zkvalitnění stavebnictví. Za svou osobu mohu říct, že se na ročník 2022 velmi těším a doufám, že snad opět nebudu muset deklamovat svá doporučení do monitoru. Rád bych po dvou letech znovu oslovil přímo vážené publikum. Jsem zvědavý na jeho reakce, které ihned prozradí, zda mé povídání funguje a zda jsem zvolil správné téma.

Buďte u toho a navštivte konferenci Izolace 2022, která se bude konat 10. února 2022 na výstavišti PVA EXPO v pražských Letňanech. Stejný den je i prvním dnem veletrhu Střechy Praha, který potrvá až do soboty 12. února.

Ing. Marek Novotný, PhD.

Odborný garant konference Izolace