Veletrh For Arch 2010

/autor: /

Ve dnech 21. až 25. 9. 2010 se na pražském Výstavišti Letňany konal stavební veletrh For Arch. Mezi návštěvníky 21. ročníku jsme se ocitli i my. Veletrh přinesl nové výrobky a nové směry ve stavebnictví. Zájemci mohli konzultovat praktické zkušenosti s odborníky, kteří ochotně prezentovali svou firmu prostřednictvím výstavních expozic. Organizátořili připravili bohatý doprovodný program, jmenujme například 2. ročník konference „Křižovatky architektury“, která je mezinárodní odbornou konferencí, letos na téma:
Modulární architektura ve městě a Praha architektonicky pulsující či zakonzervovaná.
V úterý 21. 9. 2010 byly v rámci slavnostního galavečera veletrhu FOR ARCH v Paláci Žofín v Praze slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže Young Architect Award 2010. Soutěže, která dává šanci mladým začínajícím architektům najít své místo v tomto oboru.
Jednou z dalších proběhnuvších doprovodných akcí, která si zaslouží malé pozastavení, byla soutěžní přehlídka řemesel SUSO. Soutěž si kladla za cíl zvýšit zájem veřejnosti i budoucích řemeslníků o stavební učební obory na straně jedné, na straně druhé zaujmout podnikatelskou sféru a společně se školami vybudovat po celé ČR základnu odborně způsobilých řemeslníků.
Letos byl poprvé pořádán souběžně také veletrh vytápění, alternativních zdrojů energie a  vzduchotechniky – FOR THERM. I v době krize můžeme říci, že stavebnictví má stále silnou pozici na trhu. Veletrhu se letos zúčastnilo 75.218 návštěvníků a plochu 18.768 m2 zabralo 812 vystavovatelů. Více informací o veletrhu For Arch 2010 najdete na stránkách www.forarch.cz.


 


Kateřina Zelená


Zdroj: www.forarch.cz


Fotogalerie: redakce