Zpracování střešních PVC fólií Protan za mínusových teplot

/autor: /, ,

Hydroizolační fólie Protan na bázi PVC jsou zpracovatelné v zimním období bez ohledu na stupeň mrazu. Zpracovatelnost za mínusových teplot je stále velkým kladem a předností fóliového systému Protan, protože tak logicky odpadá technologická přestávka způsobená zimním obdobím.

Vodotěsné izolační pásy Protan jsou vyráběny a vyvíjeny norským výrobcem a stále jsou zdokonalovány pro aplikace v drsných severských podmínkách Skandinávských zemí. Společnost Protan vlastní ve Skandinávii izolatérské firmy, které čítají 450 zaměstnanců. Z této vlastní základny sbírá zkušenosti se svařováním a aplikováním systému Protan v zimním období, převažujícím v těchto zeměpisných šířkách. Vývoj zohlednil do dnešní doby poznatky zpětné vazby z praxe do výroby. Čtyřicetileté zkušenosti s pásy Protan v Norsku, Švédsku, Finsku, Dánsku a Islandu jsou zárukou kvality i pro zeměpisné umístění naší země. Protan se v České republice zpracovává již od roku 1998 kvalitně, bez vlivu na roční období a bez reklamací na kvalitu materiálu.

Dobrá zpracovatelnost za extrémních teplot pod bodem mrazu je jedním z ukazatelů kvality výrobku. Hydroizolace Protan patří k nejkvalitnějším výrobkům ve svém oboru na světovém trhu. Znamená to také, že se neřadí k cenově níže položeným. Automaticky to spolu souvisí. Aby výrobek splňoval požadavky přísných evropských norem, musí být vyroben z kvalitních surovin předních světových dodavatelů. Hydroizolace vystavená výkyvům teplot během dne i během ročního období a působení UV záření je závislá na kvalitě přísad – pigmentů, stabilizátorů a změkčovadel. Výrobce si může zvolit nejen kvalitu a cenovou hladinu surovin, ale také materiálovou bázi. Protan nepoužívá v receptuře žádné fólie přísady na bázi těžkých kovů, které mají negativní vliv na životní prostředí. Kvalitou všech součástí tvořících hydroizolační pás jako celek je lídrem světových výrobců povlakových krytin.