2. ročník výstavy FLOOREXPO

/autor: /

Ve dnech 24. – 27.2.2011 proběhl již druhý ročník výstavy FLOOREXPO, na které se návštěvníkům představili dodavatelé podlahových krytin i podlahářské realizační firmy.
Výstava letos změnila termín i místo konání a přesunula se z letňanského výstaviště do Křižíkových pavilonů v Holešovicích, které obklopují slavnou Křižíkovu fontánu. Výstava nebyla v holešovickém areálu osamocena. Jednalo se o rozsáhlou akci, protože souběžně s FLOOREXPO probíhalo ještě šest dalších výstav, např. DŘEVOSTAVBY 2011, MODERNÍ VYTÁPĚNÍ či WINDOOREXPO. Nabídka tedy byla pestrá a návštěvník tak mohl najít inspiraci v řadě různorodých odvětví stavebnictví.


V hale výstavy FLOOREXPO se představilo okolo 20 vystavovatelů. Často se objevovaly dřevěné podlahové krytiny nebo kamenné dlažby. Mne zaujala vinylová krytina v podobě podlouhlých lamel, která je v podstatě k nerozeznání od laminátových podlah. Neméně zajímavou byla i bambusová krytina, která nabízí širokou škálu designového řešení. Mezi podlaháře se zamíchal i dodavatel stěrkových izolací, které podlaháři mohou uplatnit při opravách balkonů.
Účastníci i návštěvníci výstavy se díky propagačním letákům mohli letos poprvé seznámit i s novinkou na českém trhu – nedestruktivními vlhkoměry pro měření podkladních betonových a anhydritových vrstev nebo pro měření vlhkosti dřeva. Více informací o těchto přístrojích najdete na stránkách společnosti A.W.A.L. s.r.o. (autorizovaného distrubutora pro ČR a SR).


Nejsilnějším elementem výstavy bylo dřevo, to se prolínalo snad všemi výstavami, které na konci února v Holešovicích probíhaly:
dřevo – dřevostavby, dřevěná okna, topení na dřevo, dřevěné podlahy a v neposlední řadě i nedestruktivní vlhkoměry na dřevo.


V holešovickém areálu bylo na konci února pěkně živo. Už teď se těšíme na to, jaké novinky nám přinese příští ročník.


Ing. Petra Pochmanová


Fotografie: autorka