Konference Izolace 2019 se nezadržitelně blíží

/autor: /, ,

 

pohled do sálu konference Izolace 2018

Konference Izolace 2019 se nezadržitelně blíží. Ve čtvrtek 7. 2. naplní konferenční sál v PVA EXPO PRAHA 9 LETŇANY odborníky z oblasti izolací. Aby byla budoucnost bezriziková a bezporuchová je v našem zájmu. Vzpomínka na historii, ale především myšlenka na budoucnost izolací je hlavním tématem konference Izolace 2019 s názvem Izolace v minulosti, v současnosti a především v budoucnosti. Jednou ze společností, která se představí na konferenci a stala se jejím partnerem, je firma Fibran s.r.o., která působí na poli tepelných izolací – expandovaný polystyren – EPS a extrudovaný polystyren – XPS. Tady je malá pozvánka na jejich přednášku – anotace ve sborníku konference Izolace 2019
Téma: Vnější obálka budovy dle principů trvale udržitelné výstavby, pro zdravou a energeticky efektivní budovu
přednášející Dipl. Ing. Marjeta Lutman, překlad Bc. Vojtěch Ušela
Fibran s.r.o.
V posledních několika letech jsme začali projektovat budovy se silnější a účinnější tepelně izolační vrstvou, která by umožnila vysoké úspory energie a lepší vnitřní prostředí. Zapomněli jsme však na důležitost holistického přístupu v projektování budov, se zvláštním důrazem na detaily.
Obzvláště problematické mohou být detaily „stěny – základová deska“, „stěny – plochá nebo šikmá střecha“ a spoje, protože zde často dochází k přerušení tepelné izolace v konstrukci, a následně ke vzniku tepelného mostu. To může vést k výskytu chladnějších vnitřních povrchů, kde kondenzuje vlhkost ze vzduchu a vytváří tak optimální podmínky pro vznik plísní. Díky efektivnějším a vzduchotěsnějším oknům a dveřím se tento negativní důsledek projevuje velmi rychle i na místech, kde bychom to jindy nečekali.

Poslední možnost registrace v pondělí 4. 2. 2019.

Těšíme se na setkání s vámi.

A.W.A.L. s.r.o. – pořadatel konference Izolace 2019