„Norský“ znamená bezpečný. Pro střechy to platí dvojnásob

/autor: /, ,

Skandinávské země jsou tradičně spojovány s vysokými standardy bezpečnosti a kvality. Tyto požadavky jsou zde stále mnohem přísnější než v jiných evropských zemích. Norská společnost Protan je desítky let známá díky výrobě extrémně odolných a moderních střešních fólií. Všichni víme, že dobrá střecha je střecha, do které neteče. Je však stejně důležité, aby střešní krytina byla i paropropustná, což střechu ochrání před hromaděním vlhkosti uvnitř konstrukce střechy. Pro kombinaci obou těchto důležitých funkcí jsou střechy velkého rozsahu často pokryty membránami vyrobenými z PVC. Ultra lehký materiál o hmotnosti pouze 1,4 kg / m2 je spolehlivým řešením pro velké stavební investice i designově náročnější projekty jako např. u střech rodinných domů.

Zkušení odborníci si vybírají výrobky a materiály, které obstály v praxi. Velké střechy hal či skladů, ale pochopitelně i obytných či rodinných domů mají sloužit po celá desetiletí. A při takto nákladných investicích není prostor pro experimentování. Jedním z největších světových výrobců střešních fólií z PVC je norská společnost Protan, která již 50 let poskytuje spolehlivá řešení testovaná v extrémních skandinávských podmínkách. V určitém smyslu se obdobně „extrémní“ podmínky stávají v České republice také normou, kde se změna klimatu stává stále více zjevnou. Prudké větry, bouřky nebo vysoké teplotní rozdíly jsou stále častějšími a trvalejšími jevy. Buďme proto raději dobře připraveni. V této souvislosti dodejme, že společnost Protan nedávno získala certifikát potvrzující trvanlivost jejich střešních membrán 40 let.

Jak se na norskou společnost sluší a patří, Protan se vyznačuje vysokou péčí o bezpečnost samotné pokládky střešních hydroizolačních fólií. Díky finální protiskluzové vrstvě je riziko spojené s pohybem na velké ploše střechy pokryté membránou mnohem menší. Za zmínku stojí, že Protan již mnoho let podporuje svědomitý a odpovědný přístup k navrhování střech. Mimo jiné pomocí softwaru PROPLAN, díky kterému je snazší optimalizovat množství použité fólie, čímž se například sníží náklady na materiál a dopravu. Protan přistupuje k tématu bezpečnosti komplexním a promyšleným způsobem. To potvrzuje i samotnou metodou instalace střešních membrán, které jsou spojeny horkým vzduchem, bez použití otevřeného ohně, což také výrazně snižuje počet pracovních úrazů.

Střešní fólie Protan byly testovány v nejnáročnějších povětrnostních podmínkách. Silné mrazy nejsou při instalaci těchto produktů velkým problémem. Moderní metody montáže vyvinuté společností Protan umožňují instalaci fólií i bez použití klasických kotevních prvků nebo lepidla. Příkladem je vakuový systém, který využívá síly větru k vytvoření vakuového efektu, díky čemuž je fólie ke konstrukci střechy přisáta tím silněji, čím silnější vítr je. Široký výběr kvalitních, osvědčených a bezpečných střešních membrán z PVC a jejich způsoby montáže znamenají, že se Protan v České republice stále častěji objevuje na velkých investičních projektech, jako například SUNGWO-HITECH v Ostravě-Hrabové, EUROMEDIA v Novém Strašecí či Jihostroj Velešín.

IZOLPROTAN s.r.o.
Ing. Mgr. Martin Jandík
ekonomický úsek
Čestice 159
Kostelec nad Orlicí 517 41
mob.: +420 605 500 950
tel.: +420 494 661 559
fax.: + 420 494 320 152
e-mail: martin.jandik@izolprotan.cz
www.izolprotan.cz

chráníme hodnoty…