NORTON Clipper představil svou první pásovou pilu a předčil očekávání

/autor: /,
Expert na diamantové kotouče a stolové pily, lucemburská společnost NORTON Clipper, uvedla na trh svou novou pásovou pilu. Robustní model CB 511 je určený k řezání cihelných, pórobetonových a betonových zdících bloků jako jsou Porotherm nebo Ytong, poradí si ale také s izolačními materiály. A jakmile ho jednou vyzkoušíte, pochopíte, proč mu řada zákazníku dává přednost před klasickou blokovou pilou. 

o1.jpg

Srdcem pásové pily CB 511 je 230 V elektromotor o výkonu 1,85 kW, který stačí jednoduše zapojit do klasické zásuvky. Motor je příjemně tichý a víceméně bezúdržbový – díky praktickému krytu se do něj při řezání nedostává prach ani nečistoty. V praxi to znamená, že dlouho vydrží a navíc neustále pracuje s maximální efektivitou. 


Řeže za sucha, přesto nepráší

Co vás možná překvapí – pásová pila CB 511 nemá vodní čerpadlo. Všechny řezy probíhají za sucha, přístroj má minimální nároky na údržbu a čištění a přesto při řezání nepráší. Přesvědčit se o tom můžete třeba v tomto videu

Je zkrátka vidět, že NORTON Clipper si dával hodně záležet na tom, aby jeho pily mohlo používat široké spektrum stavebních firem na světě. S takřka nulovými nároky na odbornost obsluhy i pracovní prostředí pilu CB 511 ocení drobné stavební firmy o pár zaměstnancích i nadnárodní korporace či developerské společnosti. 


Bezpečnost a komfort na prvním místě

Je na čase představit samotný systém řezání. Ten je velmi jednoduchý – zdící blok jen posadíte na konec pozinkovaného stolu s pravítkem a pohybem celého stolu navedete na řezací pás. 

Pásy máte k dispozici dva, jeden je určený na provzdušněné materiály a druhý na plný beton. Klidně si kupte oba a ty podle potřeby střídejte, výměna je velmi snadná a rychlá. Anebo si pilu pořiďte na webu manek.cz – pak dostanete řezací pás na pórovité materiály v hodnotě 6 500 Kč zdarma. 

NORTON Clipper, jak bývá u jeho strojů zvykem, při výrobě pily hodně myslel na bezpečí a pohodlí při práci. Pásová pila má proto bezpečnostní spínač, který automaticky vypne řezací pás ve chvíli, kdy dojde až na konec stolu.
Pila je vybavená okem na jeřáb, pevnými transportními koly a sklopným stolem, takže ji můžete přepravovat ručně, na vysokozdvižném vozíku i na jeřábu. Takže ačkoliv stroj váží přes 200 kg, při manipulaci vám to vůbec nepřijde. 

Zdroj obrázku:
diamantove-rezani.cz