Opět padá sníh a střechy s ním…

/autor: /

Na sníh je letošní zima ve střední Evropě opravdu bohatá. Bohužel se vyplňuje přísloví, že všeho moc škodí… V tomto týdnu opět začalo sněžit a jak jinak, přišly další pády střech.


Ve čtvrtek 9.2. večer si další „střešní neštěstí“ vyžádalo život starší ženy, která šla do svého přístavku v Kameničné na Ústeckoorlicku pro dřevo. Bohužel v tomto případě opět střecha nevzdržela nápor sněhu a zbortila se právě v době, kdy si pod ní žena nabírala dřevo na topení.


Pravděpodobně se, podle sdělení Mf Dnes, jedná o první oběť padajích střech vlivem náporu sněhu v České republice. Nezbývá než doufat, že i poslední.


Ve čtvrtek večer musely být evakuovány a uzavřeny prodejny potravin řetězce Albert v Ústí nad Orlicí a v Lanškrouně. Do obou objektů byli přivoláni příslušníci hasičského záchranného sboru poté, co se na zdech začaly objevovat praskliny, sdělila mluvčí hasičů Pardubického kraje.


Včera večer a dnes ráno spadly další dvě střechy na území Pardubického kraje. Ve Vortové na Chrudimsku nevydržela nápor sněhu střecha nad, toho času neobývanou, chalupou.  V Cokotli na Ústeckoorlicku potom spadla střecha stodoly i s částmi obvodových zdí. Stodola byla přistavěna k obývanému domu. V obou případech nedošlo k žádnému zranění.


Více informacích o letošních střešních neštěstích způsobených sněhem a ledem naleznete zde.