Veletrh Střechy Praha 2015 avizuje řadu novinek a vyšší zájem vystavovatelů

/autor: /
Kompletní přehled o současné nabídce materiálů pro střechy, izolace i fasády, včetně mnoha novinek nabídne 17. ročník veletrhu Střechy Praha. Tento nejvýznamnější středoevropský veletrh pro stavbu a renovace střech proběhne 22. – 24. 1. 2015 v PVA EXPO PRAHA Letňany souběžně s veletrhem úspor energií Solar Praha a veletrhem Řemeslo Praha. 
  

VYSTAVOVATELÉ

Předchozího ročníku veletrhu se zúčastnilo na 200 společností z řad nejvýznamnějších výrobců a dodavatelů střešních materiálů, dřevěných konstrukcí, izolací, střešních oken, doplňků i fasádních systémů. Ne jinak tomu bude i v roce 2015, neboť již v tuto chvíli jsou největší lídři z oboru přihlášeni. Potěšující je zájem řady nových společností, které se na veletrhu budou prezentovat poprvé. 
NÁVŠTĚVNÍCI VELETRHU
Mezi tradiční návštěvníky patří stavební inženýři a technici, projektanti, architekti, investoři, realizační firmy, zástupci stavebních firem, prodejci stavebních materiálů, řemeslníci, zástupci měst a obcí, vlastníci a provozovatelé veřejných budov, majitelé rodinných domů, pedagogové a studenti odborných škol. 

20140123-001-7.jpg
NOVINKY V DOPROVODNÉM PROGRAMU

Pestrý doprovodný program je realizován za aktivní podpory a účasti špičkových odborníků a významných institucí. Program konferencí, přednášek, seminářů i praktických ukázek je doplněn poradenskými centry pro všechny oblasti výstavby a pro úspory energií, které jsou k dispozici bezplatně po celou dobu veletrhu.
Z množství akcí vybíráme: 
  • Konference Izolace 2015
    16. ročník prestižní akce s nosným tématem „Systémy vodotěsných izolací spodní stavby“ 
  • Mezinárodní odborná konference Coil-Coating
    představí dvě stěžejní témata – moderní technologie výroby lehkých střešních krytin a výhody a nevýhody plechových střech. Konferenci zajišťuje pořadatel veletrhu ve spolupráci s Evropskou asociací výrobců lakovaného plechu (ECCA). 
  • Fórum Dřevo a střechy
    Garantem fóra je Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a zazní zde užitečné informace od špičkových odborníků, kteří se problematice věnují dlouhá léta a mají řadu praktických zkušeností. Již nyní můžeme zmínit témata jako jsou změny v druhové skladbě českých lesů, základní požadavky na střechy, vady a poruchy, dřevo ve střešních konstrukcích, principy řešení střech pro obytná podkroví, ochrana dřeva, tepelná technika. 
  • Fandíme řemeslu

    Nový dlouhodobý projekt na podporu řemesel v ČR, který v roce 2014 zahájila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, bude na veletrhu prezentován mimo jiné formou společné expozice řemeslných cechů, ukázkami prací a řadou přednášek. V rámci Řemeslného dne pak budou předána ocenění zástupcům jednotlivých cechů za nejlepší řemeslný počin. 
  • Centrum fasád

    Expozice s odborným poradenstvím zaměřená na obvodové pláště budov 
20140123-009-4.jpg
VELETRH ÚSPOR ENERGIÍ – SOLAR PRAHA 
Veletrh Solar Praha dlouhodobě podporuje využívání obnovitelných zdrojů energie a ekologických materiálů s cílem šetřit energie a životní prostředí. Návštěvníci se mohou opět spolehnout na kvalitní a bezplatné informace, které získají od odborníků v Centru pro obnovitelné zdroje a úspory energií.  

ZÁŠTITY

Záštity veletrhu udělily významné instituce a organizace jako jsou ČKAIT, ČVUT v Praze – Fakulta stavební, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo životního prostředí. Dále při přípravách veletrhu úzce spolupracuje řada dalších odborných organizací, asociací a cechů.