Veletrh STŘECHY PRAHA vstupuje do třetího desetiletí

/autor: /

Největší veletrh pro střechy, řemeslo, dřevo a úspory energií STŘECHY PRAHA, který každoročně přiláká přes 20 tisíc návštěvníků, vstupuje do třetího desetiletí své existence. Jeho 21. ročník proběhne v PVA EXPO PRAHA 7. – 9. 2. 2019 a přinese mnoho pozitivních změn, nová témata a nové projekty.

The biggest trade fair for roofs, crafts, wood and energy savings ROOF PRAGUE, which annually attracts over 20,000 visitors, enters the third decade of its existence. His 21st year will be held at PVA EXPO PRAGUE from 7th to 9th February 2019 and will bring many positive changes, new themes and new projects.

VELETRH ROSTE
Meziročně hlásí STŘECHY PRAHA významný nárůst obsazené plochy. Souběh veletrhů se navíc rozrůstá o další výstavní prostory. Veletrhy STŘECHY PRAHA, SOLAR PRAHA, ŘEMESLO PRAHA a PURPO PRAHA obsadí haly 3 a 4. V dalších halách budou probíhat souběžné veletrhy FOR PASIV, FOR WOOD a soutěž stavebních řemesel SUSO. Veletrh STŘECHY PRAHA je největší veletrh svého druhu v České republice, kterého se účastní naprostá většina českých firem z oboru a prostřednictvím českých zastoupení i světová špička. Nabídne komplexní řešení a veškeré služby pro stavbu a renovace střech, rekonstrukce a úsporné bydlení.

NOVINKA – FESTIVAL DŘEVA A NÁŘADÍ
Pro všechny, kteří mají rádi práci se dřevem, je určen nový projekt „Festival dřeva a nářadí“ probíhající celou dobu veletrhu. Návštěvníci uvidí širokou nabídku dřevosortimentu, spojovacích prvků, nářadí, nástrojů a dalšího vybavení pro řemeslníky i kutily. Součástí festivalu bude Zóna pro tesaře s množstvím ukázek moderních i tradičních tesařských technik, workshopů, diskusních setkání s osobnostmi v oboru i soutěží zručnosti o hodnotné ceny. Své umění představí i mladí učni tesaři, kteří během tří dnů vytvoří dřevěné objekty k praktickému využití. K vidění budou i ukázky dalších stavebních řemesel. Historii tesařského řemesla budou připomínat vzácné muzejní exponáty.

DALŠÍ PESTRÝ PROGRAM
V plném proudu jsou již přípravy 20. ročníku konference Izolace 2019 na téma „Izolace v minulosti, v současnosti a zejména v budoucnosti“, kterou každoročně pořádá společnost A.W.A.L.
Připraven je 5. ročník Fóra Dřevěné konstrukce tentokrát s podtitulem Konstrukce vystavené povětrnostním vlivům, který se bude mimo jiné věnovat dřevěným stavbám typu rozhledny, mosty, lávky a jejich údržbě. Pro širokou veřejnost jsou určeny semináře o údržbě střech a nejčastějších chybách ve střešním plášti. Inspirující bude konference Řemeslo 4.0., která je součástí seriálu konferencí chystaných k vyhlášenému Roku digitálního podnikání 2019. Velkým tématem doprovodného programu bude střešní fotovoltaika v rámci jubilejního 15. ročníku veletrhu úspor energií Solar Praha. Proběhne řada soutěží pro vystavovatele i návštěvníky o hodnotné ceny.

PORADENSTVÍ ZDARMA
Odborníci ve Stavebním poradenském centru poradí ve všech oblastech výstavby, které zajišťují po celou dobu veletrhu oborová organizace ČKAIT spolu se zástupci vysoké školy ČVUT v Praze.
Úspory energií budou doménou poradenství na stánku České fotovoltaické asociace či v Centru pro obnovitelné zdroje energie. Užitečné rady poskytnou a kvalitní realizační firmu doporučí odborníci na stánku Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů ČR.

Více na www.strechy-praha.cz