Žebřík a izolace

/autor: /

Izolace má mnoho nepřátel, zejména ta vodotěsná. Jsou jimi zejména lidé, kteří nemyslí, že svojí prací zničí něco, co zajišťuje velmi důležitou funkci stavby, že lidem uvnitř neteče na hlavu. Což je obecně velmi nepříjemná skutečnost.


Obr. č. 1 – Co se stane, když si někdo postaví žebřík na izolace a při tom nemyslí (možná, že jo, ale jinou částí těla)

Takže přede mnou si dva …. postavili žebřík a začali provádět úpravy reklamy, která tam byla. Prováděli ji ze žebříku, který postavili přímo na izolaci. Nejen, že to byl žebřík, kterému v průběhu jeho fungování vypadly ucpávky jednotlivých profilů, ale ani se nenamáhali stojky žebříku něčím podložit. Takže uzavřené al. profily stály přímo na nechráněné izolaci.
Co se stalo s hydroizolací je na následujících fotografiích, kdy jsou patrné stopy po zabořeném žebříku, kdy jednotlivé profily prořízly celou hydroizolaci. Nutno podotknout, že pracovníci … nebyli lehkými vahami, a tak se do izolace docela slušně zabořili.


Obr. č. 2 – stopy po zabořeném žebříku


Obr. č. 3 – žebřík, a to, co způsobil


Obr. č. 4 – detail proříznuté hydroizolace

 

Bohužel se s touto ignorací setkáváme velmi často. Místo, aby nám záleželo na práci druhých, klidně ji zničíme. Je to otázka o odpovědnosti, výchově a všem ostatním. Jen prosím, abychom se chovali k věcem, které jsou kolem nás, odpovědně a s ohledem. Nikdo není rád, když se jeho práce svévolně ničí.